29. května 2011

Pardubice

Byl jsem už několikrát v Londýně, Paříži nebo Bruselu, mnohokrát ve Vídni, Budapešti nebo Bratislavě, avšak z Pardubic jsem znal jen nádraží a Semtín, kam jsem jel kdysi navštívit spolužáka.

A zase jsem se musel zastydět, jak málo to znám u nás doma. Nepřijel jsem pro perník ani za hokejem, ale byl jsem u vytržení z útulného starého města a okolí Wernerova náměstí.




...


Těch pár chvil stačilo jen na to, abych poseděl na ulici před kavárnou Alibi a magickým průchodem pod domem z 16. století objevil náhodou restauraci Bazalka, kde jsem jedl svou asi nejlepší cibulačku a lívance.

...


Hned blok vedle je hlavní, Perštýnské, náměstí, které taky stojí za prohlídku, ale středem Pardubic pro mě zůstane kostel svatého Bartoloměje a zákoutí s říčkou, odrazy a stíny pár kroků od zahrádky v Bazalce.

...

Spoluautoři: iPhone4 a Hipstamatic
...Čti dál...

20. května 2011

Slova, která jsem si přál napsat sám II

Jestliže budete pořád dělat to, co vždycky - vždycky dostanete jen to, co už jste měli.

Testem toho, že ve světě žijeme naplno, je schopnost
mysli udržet dvě protikladné myšlenky, a přitom dál fungovat. Měli bychom být schopni vidět, že je všechno naprosto zoufalé, a současně se snažit to změnit.

Po téhle knížce jsem sáhl právě v době, kdy má kapitán Školka na českých pultech další - sestavenou speciálně pro české čtenáře. V této podobě v angličtině ani nevyjde. Přikoupil jsem k ní Szczygielovu Udělej si ráj a přečetl jí na jeden zátah. Ta se mi z hlavy jen tak neztratí.

V tichu knihkupectví jsem zase pozoroval ostatní návštěvníky - čím listují a jak se u toho tváří. Spiklenci písma a cizích světů.

Citáty pro dnešní den:

z knihy Roberta Fulghuma

...Čti dál...